Bir Minik Bin İlmik - A Tniy Knot Adlı E-twinning Projemiz

Bir Minik Bin İlmik - A Tniy Knot Adlı E-twinning Projemiz

Okulumuz Anasınıfı Öğretmeni Nesrin ÖZBAY'ın kuruculuğunu yaptığı Bir Minik Bin İlmik ( A Tiny Knot ) adlı proje yürülmektedir.

15.03.2021 200

Proje hakkında

Hikayemizin kahramanı Mert pandemiden dolayı tüm çocuklar gibi okula gidememektedir. Evde oyun oynarken bir hayal kurar. Sihirli uçan bir halısının olduğunu ve tüm çocukları halısına alarak virüsün olmadığı bir ülkeye gittiklerini ve orada tüm gün oyun oynadıklarını hayal eder. Kahramanımızın hayalinden ilham alarak kültürel değerlerimizden biri olan halı dokumayı tarihi özelliklerine de yer vererek projemizi kurmaya karar verdik. Projemizde öğrencilerimizle kahramanımıza yardımcı olarak çeşitli sanat etkinlikleri ile halı dokumaya hazırlanacağız.

HEDEFLER

Unutulmaya yüz tutmuş kültürel mirasımız olan Türk halı dokuma sanatı hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak.
Kültürel öğelerimizi yeni nesillere aktarmak.
Eğlenerek, yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak.
Küçük kas gelişimini ve el göz koordinasyonunu geliştirmek.
Çocukların yaratıcılıklarını desteklemek.
Çeşitli görsellerle beyin fırtınası yaparak kültürel değerlerimize merak uyandırmak.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz ocak ayında başlayıp mayıs ayında sonlandırılacaktır.
Proje başlangıcında özgün hikayemiz oluşturulacak ve öğrencilere aktarılacaktır.
Hikâyemizin başkahramanının bu yolculuğuna eşlik edip her öğrenci kendi hayalindeki halıyı çizip boyayarak başlayacaklar.
Geleneksel halı sanatımız hakkında çeşitli videolar sunumlar vb etkinliklerle öğrencilerimize tanıtım ve bilgilendirme yapılacaktır.
Kolaydan zora doğru her ay çeşitli malzemelerle basit düzeyde halı dokuma yapacağız. Son olarak gerekirse yetişkin desteği ile iplerle halı dokuma yapacağız.
Proje sonunda ortaya çıkan ürünlerle ortak sanal sergi düzenleyeceğiz.

BEKLENEN SONUÇLAR

 

Çocukların günlük yaşam becerilerini, el göz koordinasyonunu, küçük kas gelişimini, ardıl işlemleri gerçekleştirme becerisini, mantıksal çıkarım yapmasını, yaratıcılıklarının gelişmesi beklenmektedir. Bu proje özgün ürünler ortaya koymasını ve halı dokuma geleneğini yaşatarak deneyim kazanmaları sağlanacaktır.15-03-202115-03-2021